Op donderdag 7 juni hebben Anandi van Loon (revalidatie arts) en Freek Lötters (handtherapeut gespecialiseerd in hand en pols klachten bij musici) een presentatie gegeven over hand- en polsproblemen bij musici tijdens een academiseringsdag voor zo een 100 verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen in Hilversum.De presentatie werd goed ontvangen en het belang van specialistische zorg voor deze doelgroep werd benadrukt.


Na 2,5 jaar studeren is het dan zover: Op 23-03-18 hebben Esther en Angela hun master-diploma in ontvangst mogen nemen en zijn nu officieel Physician Assistant!


De diplomering was een mooie dag waarbij de manager van de opleiding en de directrice van de beroepsvereniging van PA’s (NAPA), de afstudeerders toespraken. Aan de ene kant riepen zij op om de juridische zaken op orde te hebben en herinnerden zij de PA’s aan hun nieuwe verantwoordelijkheid, maar uiteraard werd vooral benadrukt wat een mooi beroep Physician Assistant is. Trotse leermeesters en familieleden in de zaal beaamden dit. Na een humoristische en persoonlijke bijdrage van twee medestudenten en docenten begon het ceremoniële gedeelte waarin Esther en Angela hun handtekening onder het diploma mochten plaatsen.


Blij en trots starten beiden vanaf maandag binnen hun nieuwe functie als PA.

Marjolein is hand- ergotherapeut in het Hand & Pols Centrum Amsterdam een heeft onlangs haar Master in Hand Therapy gehaald in Derby Engeland. Zij is daarmee pas de 2e in Nederland die deze Master gehaald heeft. Hier beschrijft zij haar ervaringen:


Graduation Ceremony MSc Hand Therapy

Alweer even geleden rondde ik mijn studie MSc Hand Therapy in Engeland af, maar op 23 november 2017 mocht ik dan eindelijk mijn diploma in ontvangst nemen. De ceremonie vond plaats in de Derby Arena en omdat veel studenten hun diploma kregen, waren er 3 ceremonies georganiseerd voor de diverse studierichtingen. Ik zat in de 2e ceremonie op donderdagmiddag. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Gelukkig had ik via mijn tutoren vernomen dat vrijwel iedereen een ‘academic dress’ zou dragen, daardoor was ik in ieder geval gekleed voor de gelegenheid. Wat een opkomst en ik was onder de indruk van de statige orgelmuziek, de speeches en de aanwezigheid van onder andere de burgemeester.


Het was een lange zit, maar uiteindelijk mocht ik het podium betreden. Na het schudden van diverse handen kreeg ik mijn diploma uitgereikt, een prachtig moment. Na de afsluitende speech stonden we allemaal op en vertrokken de docenten, hoogleraren en andere genodigden onder begeleiding van God Save the Queen de Derby Arena. Het was een zeer indrukwekkende aangelegenheid en memorabel om mijn studie op deze wijze af te sluiten.


Marjolein Wind Ergotherapeut / Handtherapeut CHT-NL MSc Hand Therapy

© 2018    Hand & Pols Revalidatie Nederland